Στρατηγικό σχέδιο> Πληροφορίες και βοήθεια για το site Πληροφορίες για το site
 


 
 Πείτε μας τη γνώμη σας για το site

Βοήθεια πλοήγησης στο site

Εγγραφείτε στο "ηλεκτρονικό δελτίο ενημέρωσης"

2η ενδιάμεση έκθεση για το web site του Στρατηγικού Σχεδίου (23/03/2002) - αρχείο .pdf, μέγεθος 134 ΚΒ.

1η ενδιάμεση έκθεση για το Web site του Στρατηγικού Σχεδίου 

 

Τα γραφικά του site σχεδιάστηκαν από τον Δημήτρη Παπαϊωάνου ενώ το site σχεδιάστηκε και ενημερώνεται από τον Βασίλη Φούρκα.

 

 

  

 

 

 

 

 

 


23 Μαΐου 2002:
Έκθεση Απολογισμού για την Ανάπτυξη και Λειτουργία του Ιστότοπου του Στρατηγικού Σχεδίου (αρχείο .pdf, μέγεθος 224 ΚΒ)


Το παρών web site σχεδιάζεται και αναπτύσσεται με ένα συγκεκριμένο σκοπό: να στηρίξει την διαδικασία επεξεργασίας, διαμόρφωσης και υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης. 

Προς αυτό το σκοπό και λαμβάνοντας υπ' όψη την συνεχή διαδικασία  του Στρατηγικού Σχεδιασμού, το site, αντίστοιχα, θα βρίσκεται υπό συνεχή ανάπτυξη και αν χρειάζεται θα επανεξετάζεται ο σχεδιασμός και η αρχιτεκτονική του. Με αυτή την έννοια, το site θα πρέπει να θεωρείται υπό συνεχή ανάπτυξη, παρακολούθηση και αξιολόγηση.

 Το site πρωτοεμφανίστηκε στο Web στις 15 Ιανουαρίου 2002. Σχεδιάζεται, αναπτύσεται και φιλοξενείται από την Ερευνητική Μονάδα Χωρικής Ανάπτυξης στο ΑΠΘ, ενώ την ευθύνη διαχείρισης έχει η Επιστημονική Ομάδα στήριξης του Στρατηγικού Σχεδίου. 

Ειδικά για τους 2 πρώτους μήνες το site θεωρείται "υπό κατασκευή" προκειμένου να τελειώσει ο σχεδιασμός και να υπάρξει η κατάλληλη τεχνική προσαρμογή του server ώστε να λειτουργήσουν αμφίδρομες υπηρεσίες (π.χ. "ψηφιακά φόρουμ διαλόγου", "ηλεκτρονική λίστα επικοινωνίας", αυτόματες φόρμες επικοινωνίας, αυτόνομη "μηχανή αναζήτησης" κλπ).  Κρίσιμη επίσης θεωρείται η διαδικασία συγκομιδής σχολίων και κριτικής από τους χρήστες για τις όποιες αδυναμίες, λειτουργικά λάθη και τις ανεπάρκειές του. 

Από την άλλη, η ανάπτυξη του site θα πρέπει να θεωρείται άμεσα συνδεδεμένη με την πρόοδο του Στρατηγικού Σχεδίου. Δηλαδή, ενώ στην παρούσα πρώτη έκδοση του site οι παρεχόμενες υπηρεσίες πληροφορίας και επικοινωνίας εξυπηρετούν κύρια την "εξωτερική" προβολή του Στρατηγικού Σχεδίου, στην επόμενη φάση το site θα συνδεθεί και με την "εσωτερική" διαδικασία διαμόρφωσης του Στρατηγικού Σχεδίου. Αυτό σημαίνει ότι η δεύτερη έκδοση του site θα πρέπει να δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να πληροφορούνται άμεσα για την διαδικασία συζήτησης, αποφάσεων, διαμόρφωσης προτεραιοτήτων και συγκεκριμένων δράσεων - έργων , πέρα από την προβολή των γενικών αρχών, στόχων και αξόνων δράσης του Στρατηγικού Σχεδιασμού. 

Για να ενημερώνεστε άμεσα για την περαιτέρω ανάπτυξη του site (π.χ. νέα περιεχόμενα, νέες υπηρεσίες κλπ) του Στρατηγικού Σχεδίου εγγραφείτε στο "ηλεκτρονικό δελτίο ενημέρωσης".

 Για οποιοδήποτε σχόλιο ή για να εκφράσετε την γνώμη σας για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την λειτουργεία του site παρακαλούμε στείλτε email στον Webmaster ή συμπληρώστε την ειδική φόρμα επικοινωνίας.

 

Νέα και ανακοινώσεις - Πληροφορίες και βοήθεια για το site - Πείτε μας τη γνώμη σας για το site - Καταχωρείστε το site σας - Μηχανή αναζήτησης - Email Webmaster αρχική σελίδα


©
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2003